IN FLANDERS FIELDS OUDENAARDE

IN FLANDERS FIELDS…. bikepacking door de Westhoek. 
Het startpunt van de 2-daagse bevindt zich in Oudenaarde. Kom je met wagen dan kan je die parkeren op de gratis parking in de buurt van Centrum Ronde Van Vlaanderen.
De heenrit gaat met een grote bocht langs oa. Menen, Heuvelland en Ieper terug richting Kortrijk waar je een nacht in een B&B (of hotel) kan logeren. Je passeert via de ‘Plugstreets‘ langs vele monumenten van slachtoffers van Wereldoorlog 1914-1918. Wanneer je door Ieper passert, neem dan zeker even de tijd om iets te eten en/of te drinken.
De terugrit is er eentje dat met heel wat omwegen terug richting Oudenaarde slingert. Na een dikke 100km ben je op een 5-tal kilometer van Oudenaarde. Wil je de laatste lus niet meer afhaspelen dan kan je richting jouw geparkeerde wagen. Maar als afsluiter voor deze uitstap zitten in dat laatste lusje van 50km heel wat hellingen en stroken uit de Ronde Van Vlaanderen. Zo kan je de fietsbenen nog wat martelen op oa. de Eikenberg, Mariaborrestraat, Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg.
Wij reden deze bikepacking met een gravelbike, al kan het zeker ook met een racefiets. Op de heenrit zal je her en der een korte gravelstrook op jouw pad vinden. Tip voor logement: B&B De Vlaschaerd te Kortrijk/Heule.