COL DU ROSIER

COL DU ROSIER….. één van de scherprechters uit Luik-Bastenaken-Luik. Vanuit La Gleize kan je een perfect rondje maken en hoogtemeters maken om de klimbenen te trainen. Aan het oorlogsmonument in La Gleize kan je de wagen kwijt, fiets preparen en gaan!
Je daalt eerst een dikke 2km af, waarna je begint aan het eerste deel van de klim richting Moulin Du Ruy. Na een stukje vlak en vals plat richting Ruy begin je aan de nog resterende 4km van de Col Du Rosier. Dit laatste gedeelte is het stuk dat de wielerprofs rijden tijdens La Doyenne.
Eens je boven aan de hoofdweg komt draai je links richting La Gleize en krijg je een lange en snelle afdaling voorgeschoteld. OPGELET: Je rijdt ten allen tijde op de openbare weg en volg dus steeds de verkeersregels! 
Dit rondje is 17.2 kilometer lang en bevat een dikke 350 hoogtemeters
Heb je er genoeg van? In La Gleize is een leuke brasserie, Le Vert Du Pommier, waar je kan uitblazen en de lege tank terug kan bijvullen.

MINI CDR = 4 rondjes (69km / 1400hm)
MEDIUM CDR = 6 rondjes (102km / 2100hm)
MAXI CDR = 8 rondjes (138km / 2800hm)
MEGA CDR = 10 rondjes (172km / 3500hm)