IN FLANDERS FIELDS BERGS & COBBLES

IN FLANDERS FIELDS…. part2, en deze keer verbleven we op een vaste stek en reden we 2 lussen door de Vlaamse Ardennen. Onze basis was Cycling Bar Bergs & Cobbles in Maarkedal. Daar kan je verblijven in hun B&B en eveneens ’s avonds genieten van een lekkere menu.
Rit A: Noem het een mini Ronde Van Vlaanderen. We trekken richting Geraardsbergen en voor we daar over De Muur klimmen moeten we oa. over de Foreest, de Valkenberg, de Berendries, de Elverenberg en de Kleine Buizemont klein krijgen. Even pauzeren boven op De Muur om dan richting Bosberg te rijden. De terugweg is relatief vlak. Enkel op het einde zitten nog een paar nijdige puisten: de Rekelberg, de Pottenberg en de Kappeleberg.
Rit B: Opnieuw cirkelen we door de dezelfde regio maar met zoveel mogelijk verschil tov de andere rit. Deze keer op het menu: de Wolvenhoek, de Poorterij, de Motte, La Houppe, Markettestraat, Turkije en de Reybroeckstraat. Na 110km zijn we terug bij de B&B. We hebben deze rit gevonden bij Bahamontes, maar we pasten het traject miniem aan zodat we vertrek- en eindpunt bij ons logement hadden. Heel wat ‘verborgen parels ‘op deze lekkere rit!